Exclusive Interview with Mohammed Yaqoob from Blogger Yard

Yup! This article is about Exclusive Interview with Mohammed Yaqoob from Blogger Yard. Hope you will learn something new about blogging from this interview. Mohammad Yaqoob is a young and inspirational blogger. I think, You've heard about Blogger Yard and Mohammad Yaqoob already. And this interview will give you more information about Mohammad Yaqoob and Blogger Yard. We are very excited to publish your first interview with a nice blogger from Pakistan. Hope! you all will like this. Can't wait to read this interview ? then lets scroll down and read interview with Mohammad Yaqoob by Umer Prince (owner).

Interview of Mohammed Yaqoob from Blogger Yard
Interview with Mohammed Yaqoob from Blogger Yard

1. First of All AsSalam-o-Alaikum and How Are You ?

Ans : Walekum salaam, I’m good and I hope you and your readers are also great there.

2. Your Age and Education ?

Ans : I’m 16 years old now and just gave exam of HSC-1 or so called 1st year class. Now planning to get admission in 2nd year class.

3. What is the Name/URL of Your very First Blog ?

Ans : I had created my first blog back in 2012 and it was http://yaqoobzone.blogspot.com/. It was just a childish blog full with cracked games and software and the whole content was copied from other sites but later It was deleted by Blogger automated classification system.

4. Why you Choose Blogger.com for blogging ?

Ans : No doubt, Blogger is my favorite blogging platform not just because it is free of hosting but it has great features with the easy user interface. I tried WordPress several times but it was little tough to use.

5. How you earn from Your Blog ?

Ans : I use several methods to monetize my blog. First, I’m using Google AdSense that pays for clicks on ads and also for impressions, secondly I use Media.net Yahoo ads that pays only on impressions. After that, I monetize my blog with affiliates, paid posts, direct banner advertising and blogging and web designing services.

6. Are Adsense only way for Earning from a Free Blog ?

Ans : Newbies always think that Adsense is only way to monetize blog because it is most popular and easiest way to earn money with blog but world doesn’t end here, there are many more ways to monetize your blog like paid posting, direct banner advertising, affiliate programs, CPM, CPA and more.

7. How You Manage your blog Posting time ?

Ans : Making proper schedule for daily tasks and following it properly always brings out the best result. I’ve made schedule of my daily life in which updating blogs also comes. Although, recently I’ve installed “Daily Tasks” app in my windows 8 that helps me to do my daily online activities easily.

8. Which Tools you use for Your blog ?

Ans : I use many tools that improve the performance of my blog. They’re free tools and I’m planning these days to purchase premium tools. Currently, I use Google Keyword Planner, SEO quake, Webmaster Tools, Google Analytics, Ahrefs and there are some more that are not coming in my mind now.

9. Is Blogging a only way of earning money online ?

Ans : Nope! If you can’t make money with blogging than you should stop blogging and look for other ways. You can make money with YouTube video monetization, online coaching of any kind, freelancing, offering gigs on Fiverr, selling affiliate products, web design and development and more.

10. Which blogging niche you like most ?

Ans : I like three niches of all time, Blogging, Technology and Web design and development. I’m also a bit interested in computer programming.

12. Have you any Plan for Future related to blogging ?

Ans : Currently, I’m planning to release one or two more blogs about Technology and Web development. We’ll work on them along with I’m planning to bring Blogger Yard in the next step by working more on it.

13. Which Social Media you most use ?

Ans : I use Facebook to communicate with friends and family but for the sake of blogs, I use Facebook, Google+, Twitter, StumbleUpon, Digg, Reddit and Scoop.

14. Any Advice for All Blog Things Readers ?

Ans : I won’t be descriptive here but I would like to give advice in simple words. If you really want to be successful than you need start blogging by planning. Atleast, The first six months should be planned properly. Be careful in choosing the perfect niche, update blog regularly with fresh content, don’t even think about monetization in first 6 months. Get great page rank, Alexa rank, blog readers than its time for monetization.

COMMENTS

BLOGGER: 7
Loading...
Name

2016,18,2017,10,2018,8,Adsense,8,Affiliate Marketing,3,Alexa,1,Announcements,1,Apps,2,Ask Me,6,Back linking,5,Backup,1,Bing,1,Black Friday,1,Blockquote,1,Blogging,7,Blogging Mistakes,6,Books,1,Case Study,6,Content Marketing,16,CSS,4,Customization,20,Domains,6,eCommerce,1,Email Marketing,2,Entrepreneurs,12,Event Blogging,1,Exclusive,35,Facebook,6,Featured Snippet,1,Forums,2,Freebies,3,Freelancing,4,Giveaways,1,Google,10,Guest Contributions,72,Hosting,7,How To,107,Info graphic,19,Inspiration,4,Interviews,4,Keywords Research,1,Make Money,36,Newbie's Guide,67,News,22,NLB,9,Page Rank,2,PayPal,1,Pictorial,2,Posts,4,PSD Files,1,Quotes,5,Referral Earning,2,Review & Guide,16,Roundups,2,Self Improvement,1,Selling,1,SEO,39,SMO,4,Social Media,10,Startups,1,Technology,1,Templates,7,Tips and Tricks,55,Tools,4,Tops and Lists,39,Traffic,12,Twitter,2,Vlogging,2,Web Designing,10,Widgets,24,WordPress,10,Writing,26,YouTube,2,
ltr
item
AllBlogThings.com - Blogging Made Easy!: Exclusive Interview with Mohammed Yaqoob from Blogger Yard
Exclusive Interview with Mohammed Yaqoob from Blogger Yard
Exclusive Interview with Mohammed Yaqoob from Blogger Yard. Hope you will learn something about blogging from this interview. Mohammad Yaqoob is a young and inspirational blogger. I think, You've heard about Blogger Yard and Mohammad Yaqoob already. And this interview will give you more information about Mohammad Yaqoob and Blogger Yard.
http://1.bp.blogspot.com/-uLg9gGJ4CCM/U3cGCr6Oh4I/AAAAAAAAEHQ/u8_Lv4C2UVY/s1600/Mohammad+with+umer+-+abt.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-uLg9gGJ4CCM/U3cGCr6Oh4I/AAAAAAAAEHQ/u8_Lv4C2UVY/s72-c/Mohammad+with+umer+-+abt.jpg
AllBlogThings.com - Blogging Made Easy!
http://www.allblogthings.com/2014/05/Interview-with-Mohammed-Yaqoob-of-Blogger-Yard.html
http://www.allblogthings.com/
http://www.allblogthings.com/
http://www.allblogthings.com/2014/05/Interview-with-Mohammed-Yaqoob-of-Blogger-Yard.html
true
8869657471256965778
UTF-8
Viewing All Posts Bad, Try Again VIEW ALL Read More Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED! LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back To Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Just now About 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago About $$1$$ hours ago Yesterday About $$1$$ days ago About $$1$$ weeks ago More than some weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS MAY PREMIUM Please share to unlock this conten Copy All Code Select All Code All coding here were copied to your clip-board If You can't copy the coding or text here, please press CTRL+C or CMD+C with Mac to copy now